
Po co nam błonnik?
Braki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcej
Braki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcej
Otyłość to wyjątkowo dokuczliwa i niebezpieczna choroba ciała, a nie umysłu. Nie zależy od silnej woli czy odpowiedniej motywacji. Odpowiedzialne za nią są hormony wydzielane ...
czytaj więcej
We współczesnych społeczeństwach rośnie wskaźnik występowania otyłości. Już niemal miliard ludzi na świecie cierpi na nadwagę lub otyłość. Problem dotyczy nie tylko krajów rozwiniętych, wzrost ...
czytaj więcej
Z mgr Justyną Marszałkowską z Centrum Dietetycznego Pro Linea w Warszawie rozmawia Magdalena Jarosz
czytaj więcej